Εξοπλισμός εστίασης: τι χρειάζεται να ξέρετε για τα επαγγελματικά μπλέντερ

Ένα μπλέντερ είναι μια συσκευή που ο εξοπλισμός εστίασης σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει. Θα σας λύσει τα χέρια στην προετοιμασία διαφόρων φαγητών και σνακ και φυσικά για τους χυμούς, τα smoothies, τα milkshakes και τα κοκτέιλ. Όταν, λοιπόν, μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε μπλέντερ για την επιχείρησή σας, τότε θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο από άποψη κόστους όσο και χαρακτηριστικών. Η οικονομική επιλογή δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό σας κριτήριο για τον απλό λόγο ότι τα μπλέντερ πολύ συχνά χαλάνε, αν δεν διαλέξουμε αυτό που είναι κατάλληλο για τη δουλειά που το θέλουμε. Ποια από όλα τα μπλέντερ που θα βρείτε στην αγορά θα πρέπει να επιλέξετε εσείς για το μαγαζί σας;

 

Μέγεθος

Ένα πρώτο χαρακτηριστικό που παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις είναι το μέγεθος της κανάτας του μπλέντερ. Το τι θα βολέψει εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες της επιχείρησης. Η ποσότητα του υλικού που θέλετε να ανακατέψετε έχει να κάνει με την κίνηση του μαγαζιού και τις απαιτήσεις των πελατών. Αν παράγετε συχνά έναν συγκεκριμένο τύπο ροφήματος, τότε καλό είναι να προσανατολιστείτε σε μεγάλο μπλέντερ, αν όμως οι ανάγκες δεν είναι αυξημένες, τότε δεν έχει νόημα η ταλαιπωρία μετά, για να το καθαρίσετε. Αν έχετε ποικιλία σε ό,τι φτιάχνετε, ίσως θα είναι καλύτερα να διαθέσετε το ίδιο budget για δύο μικρότερα μπλέντερ. Πάντως, υπολογίστε ότι τα υλικά θα πρέπει να γεμίζουν το μπλέντερ μέχρι περίπου τη μέση σε κατάσταση ηρεμίας, ώστε να γίνει στη συνέχει το ανακάτεμα και το κόψιμο απρόσκοπτα.

 

Θρυμματισμός πάγου

Τα μπλέντερ που θρυμματίζουν πάγο το αναφέρουν ρητά στα χαρακτηριστικά τους, καθώς απαιτείται να έχουν μεγάλη ισχύ καθώς και κοφτερά και ανθεκτικά μαχαίρια. Φυσικά, έχουν και σημαντικά μεγαλύτερο κόστος, όμως αυτό είναι ένα μέρος του εξοπλισμού εστίασης που δεν μπορείτε να αποφύγετε, εφόσον φτιάχνετε milkshakes και κοκτέιλ με θρυμματισμένο πάγο. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε με μπλέντερ που δεν είναι κατάλληλο για κάτι τέτοιο, απλά αυτό θα καεί πριν προλάβετε καν να το χρησιμοποιήσετε. Αν πάλι έχετε εστιατόριο, στο οποίο το μπλέντερ θα πολτοποιεί λαχανικά, τότε προφανώς θα κινηθείτε σε τελείως διαφορετικές επιλογές.

Μέρος τοποθέτησης

Τέλος, σας προτείνουμε να σκεφθείτε καλά το πού θα τοποθετήσετε το μπλέντερ. Γενικά, ο εξοπλισμός εστίασης δεν είναι κάτι μόνο χρηστικό, αλλά επιτελεί και αισθητική λειτουργία, εφόσον είναι ορατό από τους πελάτες. Στα επαγγελματικά μπλέντερ υπάρχουν διάφορα είδη ως προς την εμφάνισή τους, όπως τα μοντέρνα από ανοξείδωτο ατσάλι και τα ρετρό σε παραδοσιακές γραμμές και διάφορα έντονα χρώματα. Το τι θα διαλέξετε θα εξαρτηθεί από τη συνολική διακόσμηση του μαγαζιού αλλά και το πού ακριβώς θα μπει, ώστε να ταιριάζει και με τις υπόλοιπες συσκευές.

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Πληροφορίες