Τα παιδικά έπιπλα και η σημασία τους

 

Τα παιδικά έπιπλα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη θέση και χάρη σε ένα σπίτι, ιδίως στις παιδικές κρεβατοκάμαρες. Έχουν να κάνουν με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, που κρίνονται ως απαραίτητα για ένα πλήρες παιδικό δωμάτιο. Από όποια πλευρά και αν το δούμε πρόκειται για ένα δωμάτιο που εμπεριέχει … ευαισθησίες και απαιτεί αισθητική. Οπότε υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να συνδυάζεται «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Η σημασία των χρωμάτων

Σε ένα παιδικό δωμάτιο τα χρώματα παίζουν βασικό ρόλο. Αυτά εξυπακούεται ότι θα πρέπει να είναι ευχάριστα στο μάτι, αλλά και στην ψυχή. Σκοπός είναι να δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, τόσο για τη μελέτη των μαθημάτων όσο και για το παιχνίδι. Η χρηματική αρμονία αφορά το δωμάτιο ως σύνολο: οι τοίχοι, τα παιδικά έπιπλα, τα καλύμματα, οι κουρτίνες, τα ντουλάπια κτλ. Σίγουρα, στην τελική επιλογή του συνδυασμού των χρωμάτων λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν το φύλο του τέκνου ή των τέκνων, αγόρι ή κορίτσι. Μια πρακτική λύση είναι η κατάληξη σε ουδέτερα χρώματα.

 

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Χρώματα

Η κουκέτα

Βασικό στοιχείο σε όλες τις παιδικές κρεβατοκάμαρες αποτελεί η κουκέτα. Αυτή υπάρχει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους και αντίστοιχα σχέδια. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις διαστάσεις του δωματίου, αυτού καθεαυτού. Μια συνήθης πρακτική που εφαρμόζεται τελευταία είναι η διπλή κουκέτα, πάνω και κάτω. Ακόμα και αν το δωμάτιο είναι ατομικό και το τέκνο δεν το μοιράζεται με άλλα αδέρφια προβλέπεται ο κάτω χώρος να χρησιμοποιείται ως βοηθητικός «καναπές» ή κλίνη για τυχόν φιλοξενούμενο. Το κυρίως κρεβάτι συνήθως βρίσκεται επάνω. Υπάρχει πρόβλεψη για ασφαλή σκάλα και πρόσβαση στο κρεβάτι για τη μητέρα.

 

Konstantaras.net - Παιδικά Έπιπλα - Κουκέτα

 

Το παιδικό γραφείο

Το παιδικό γραφείο θεωρείται επίσης ως ένα από τα βασικά παιδικά έπιπλα. Εδώ επίσης υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών και ποικιλία σχεδίων. Χρειάζεται συνδυασμός του πρακτικού και του καλαίσθητου. Εάν το επιτρέπουν οι διαστάσεις και η διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου μπορεί να αποτελέσει και μέρος της κουκέτας. Εκτός από το «τραπέζι» για τη μελέτη και την τοποθέτηση διαφόρων αξεσουάρ, όπως lap top κτλ., προβλέπονται ράφια για τα βιβλία, κομοδίνο και χώρος για πορτατίφ.

 

Πηγή: Konstantaras.net

 

 

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Σπίτι