6 τρόποι να φτιάξετε ένα boho σαλόνι

 

Αναζητάτε για το σαλόνι σας κάτι καινούριο και πρωτότυπο; Το σαλόνι είναι το δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να είναι ακριβώς έτσι όπως το ονειρευόμαστε ώστε να αισθανόμαστε απόλυτα άνετα σε αυτό. Από την άλλη, ακριβώς επειδή περνάμε τόσες ώρες εκεί, ενδέχεται να το έχουμε βαρεθεί και να θέλουμε να του αλλάξουμε στυλ. Η διακόσμηση και τα έπιπλα παίζουν σε αυτόν τον στόχο καθοριστικό ρόλο ώστε να μετατρέψουμε τον πιο ζεστό χώρο του σπιτιού μας σε κάτι ξεχωριστό. Τα τελευταία χρόνια, στη διακόσμηση τόσο των σπιτιών όσο και των μαγαζιών κυριαρχεί το boho στυλ. Το βλέπουμε παντού: από εστιατόρια και καφετέριες μέχρι beach bars, μπαλκόνια, μικρά διαμερίσματα και καταστήματα με αυλές. Αν, λοιπόν, θέλετε να έχετε την αίσθηση που αποκομίσατε το καλοκαίρι όλο το χρόνο, τότε μπορείτε να φέρετε μια μποέμ αύρα στο σαλόνι σας.

Konstantaras.net - Σαλόνι Boheme - Φυτά

Ξύλινα έπιπλα

Boho σαλόνι χωρίς ξύλινα έπιπλα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Για να μπορέσει το σαλόνι σας να θυμίζει το εσωτερικό σπιτιού από το Μαρόκο, πρέπει να επενδύσετε σε ξύλινα χειροποίητα έπιπλα. Όπως για παράδειγμα ένα ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού, ένα ξύλινο πορτ μαντώ και μια ξύλινη βιβλιοθήκη.

 

Δέρμα

Ένα άλλο υλικό που δεν πρέπει να λείπει από το σαλόνι σας είναι το δέρμα. Τα δερμάτινα έπιπλα έχουν από μόνα τους μια εκπληκτική φινέτσα, όμως ειδικά στα boho σαλόνια είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Δερμάτινος καναπές, δερμάτινη πολυθρόνα ή μπερζέρα είναι βασικά κομμάτια, στα οποία το δέρμα καλό είναι να δίνει μια vintage αίσθηση που θα σας ταξιδεύει.

 

Konstantaras.net - Σαλόνι Boheme

Χρώμα

Το μποέμικο στυλ στα σαλόνια είναι μια ιδιαίτερα προσωπική επιλογή που εκφράζεται με έντονα χρώματα και συνδυασμό διαφόρων υλικών. Χωρίς τη συνύπαρξη ετερόκλητων χρωμάτων σε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο σύνολο δεν μπορεί να προκύψει ο χαρακτήρας που θέλετε. Το χρώμα μπορείτε να το πετύχετε με τις κουρτίνες, τα υφάσματα των επίπλων, το χρώμα στους τοίχους και τα χαλιά.

 

Υφάσματα

Σε συνέχεια της απαίτησης για πολύ χρώμα, το boho απαιτεί επίσης πολλά υφάσματα. Βαριές κουρτίνες, χαλιά σε έντονα μοτίβα, ριχτάρια στον καναπέ, πολλά μαξιλάρια και μαξιλάρες στο πάτωμα θα δώσουν το μαγικό αέρα της ανατολίτικης αισθητικής στο σπίτι σας.

 

Konstantaras.net - Σαλόνι Μποέμ

Φυτά

Η επαφή με τη φύση κυριαρχεί σε αυτό το στυλ. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, τα χρώματα έχουν την τιμητική τους. Για να φέρετε ακόμα περισσότερο τη φύση στο σαλόνι σας, τοποθετήστε σε περίοπτη θέση φυτά. Μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με μεγάλα φυτά. Ή γλαστράκια πάνω στη βιβλιοθήκη και το τραπεζάκι του σαλονιού.

 

Konstantaras.net - Σαλόνι Boheme - Ξύλινο Τραπέζι

Center pieces

Για το boho στυλ στα σαλόνια απαιτούνται και ορισμένα center pieces. Όπως για παράδειγμα ένα τραπεζάκι σαλονιού από ακατέργαστο ξύλο, βαριές κουρτίνες ή υπερμεγέθεις καθρέφτες. Το μποέμικο στυλ είναι συνυφασμένο με την εκκεντρικότητα και την υπερβολή. Οπότε θα το πετύχετε με κάποια βασικά έπιπλα και διακοσμητικά που θα τραβούν τα βλέμματα.

 

Πηγή: Konstantaras.net

 

 

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Σπίτι