Τα 5 αποδοτικότερα όργανα γυμναστικής

 Ένας από τους στόχους που βάζουμε οι περισσότεροι άνθρωποι κατά περιόδους είναι να καταφέρουμε να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε. Αυτό το όνειρο περνάει μέσα από σωστή διατροφή και φυσικά τακτική άσκηση. Έτσι, λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να γραφτούμε σε κάποιο γυμναστήριο ή να αγοράσουμε όργανο γυμναστικής στο σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει για να ξεκινήσετε με χαρά και να δείτε αποτελέσματα σύντομα. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια όργανα γυμναστικής είναι τα αποδοτικότερα, για να φτάσετε στους στόχους σας.

Bbclub.gr - Διάδρομοι Γυμναστικής - Τρέξιμο

Διάδρομος γυμναστικής

Το τρέξιμο έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία. Καίει πολλές θερμίδες και άρα λίπος. Τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, χαλαρώνει από το στρες και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μίση ώρα στον διάδρομο γυμναστικής τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετή άσκηση ώστε να δείτε τη ζυγαριά σας να πέφτει και το σώμα σας να σφίγγει.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ελλειπτικό AXXON EXCEED PRO TRAINER

Ελλειπτικό

Μια άλλη μορφή άσκησης είναι το ελλειπτικό. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί πολύ πιο δύσκολο από το τρέξιμο όμως μην τα παρατήσετε με το πρώτο λαχάνιασμα. Το ελλειπτικό είναι μια έντονη αεροβική άσκηση και συνεπώς έχει τα ίδια οφέλη με το τζόκινκγ δηλαδή καύση πολλών θερμίδων και βελτίωση της γενικότερης υγείας. Επιπλέον δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και με τη συνδυαστική κίνηση χεριών και ποδιών γυμνάζει πολλές μυϊκές ομάδες.

 

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ποδήλατο Γυμναστικής Καθιστό AXXON BM

Ποδήλατο γυμναστικής

Το ποδήλατο γυμναστικής είναι μια εξαιρετική μορφή αεροβικής άσκησης για πρωτάρηδες αλλά και για όσους θέλουν ήπια προπόνηση. Δεν αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς όσο το ελλειπτικό ή ο διάδρομος όμως τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ενώ γυμνάζει τα πόδια και τους γλουτούς. Θέλει απλώς προσοχή διότι επιβαρύνει αρκετά τα γόνατα οπότε καλύτερα να συνδυάζεται και με άλλα όργανα γυμναστικής αν θέλετε να κάνετε αρκετή ώρα προπόνηση.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Κωπηλατική York

 

Κωπηλατική

Η κωπηλατική είναι ίσως το καλύτερο όργανο γυμναστικής. Καίει πολλές θερμίδες, περισσότερες ακόμα και από το τρέξιμο. Ενώ ταυτόχρονα τονώνει πολλές μυϊκές ομάδες. Όπως για παράδειγμα το στήθος, την πλάτη, τα χέρια και την κοιλιά. Δεν επιβαρύνει καμία άρθρωση,βοηθάει σε καλύτερη στάση του σώματος και είναι αρκετή ακόμα και με λίγα λεπτά κάθε μέρα. Ωστόσο, είναι πολύ απαιτητική άσκηση, οπότε δεν συνιστάται σε αρχάριους.

 

Bbclub.gr - Πολυόργανα Γυμναστικής - Multi Gym 1608

 

Πολυόργανα γυμναστικής

Το πολυόργανα γυμναστικής είναι ιδανικό για τους αθλητές που θέλουν να προπονούνται με βάρη. Υπάρχουν πολυόργανα για όλα τα βαλάντια, για το σπίτι αλλά και επαγγελματικά. Τα επαγγελματικά μπορείτε να τα αγοράσετε και για το σπίτι αν έχετε τον χώρο και και φυσικά την οικονομική δυνατότητα. Είναι κατάλληλα για αύξηση μυϊκού όγκου, όμως δεν είναι αρκετό για αεροβική άσκηση. Για αυτό το λόγο, πρέπει να συνδυάζεται και με κάποια άλλα όργανα γυμναστικής. Όπως για παράδειγμα τον διάδρομο γυμναστικής. Στο γυμναστήριο, τα πολυόργανα είναι χωρισμένα ανά μυϊκές ομάδες. Οπότε εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ένταση και ποικιλία ενώ μπορούν να συνδυάζονται και με πάγκους γυμναστικής. Σε κάθε περίπτωση τα πολυόργανα μόνο έμμεσα σας βοηθούν στην καύση θερμίδων αφού τονώνουν το μυϊκό σύστημα που έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια.

 

Πηγή: Bbclub.gr

 

 

 

 

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Εμπόριο