Έπιπλα ξενοδοχείου: βήμα προς βήμα όλες οι εργασίες για τον ξενοδοχειακό σας εξοπλισμό

 

Το να ανοίξει κανείς ένα ξενοδοχείο δεν είναι εύκολη δουλειά. Ακόμα και για την πιο μικρή μονάδα απαιτείται οργάνωση και συνεργασία με πολλούς επαγγελματίες, ώστε να προκύψει ένα ελκυστικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Από τη μηχανοργάνωση μέχρι τα έπιπλα ξενοδοχείου, αυτό που έχει σημασία είναι να κάνετε όλα όσα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα και με μεθοδικότητα, έτσι ώστε ελέγχετε με ακρίβεια την πρόοδο των εργασιών αλλά και τον προϋπολογισμό σας. Όσον αφορά στην επίπλωση των δωματίων, του lobby και του εστιατορίου, αυτά είναι τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσετε, ώστε να απολαύσετε στη συνέχεια ένα σύγχρονο και όμορφο ξενοδοχείο.

επιπλα ξενοδοχειου

Ραντεβού με την εταιρεία επίπλωσης

Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Το να εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας, για να πάρετε σε κάθε πεδίο το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε. Έτσι, σας προτείνουμε να μην αγοράσετε έπιπλα ξενοδοχείου από κάποιο μεμονωμένο μαγαζί, αλλά ως πρώτο βήμα να κλείσετε ραντεβού με κάποια εταιρεία που μπορεί να σας δώσει ολοκληρωμένες λύσεις ανάλογα με τα γούστα σας, για να έχουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας ένα συγκεκριμένο ύφος. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες παρέχουν μια δωρεάν εξέταση του χώρου, ώστε να σας κάνουν προτάσεις με βάση τον προϋπολογισμό σας και εσείς να διαλέξετε την πλέον συμφέρουσα. Έτσι, θα καταφέρετε να έχετε μια ενιαία πρόταση τόσο για τους κοινούς όσο και για τους ιδιωτικούς χώρους του ξενοδοχείου, ώστε ο πελάτης να νιώθει άνετα και να δίνεται η εντύπωση ότι έχει γίνει συστηματική δουλειά και δεν επιλέχθηκαν απλώς κάποια τυχαία έπιπλα ξενοδοχείου, για να γεμίσουν τους χώρους.

Συνεργασία με το μηχανικό

Οποιεσδήποτε προσθήκες γίνονται στο δωμάτιο, το lobby ή το εστιατόριο πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τον πολιτικό μηχανικό ή τον αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε την κατασκευή του κτιρίου και τις επιμέρους εργασίες. Ο μηχανικός θα αποφανθεί για τη στατικότητα του κτιρίου σε περίπτωση επιβάρυνσης των υποδομών. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την επίπλωση του ξενοδοχείου διαθέτουν συνήθως και μηχανικό, ο οποίος θα κάνει τις κατάλληλες υποδείξεις σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα του κτιρίου, ενώ απαραίτητη είναι και η γνώμη τεχνικού ασφαλείας. Έτσι, θα είστε σύννομοι και θα μπορέσετε να πάρετε και πιστοποίηση σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου. Διότι δεν αρκεί να διαλέξετε όμορφα έπιπλα ξενοδοχείου, αλλά πρέπει και να έχετε τέτοια διαρρύθμιση που θα εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια των ενοίκων.

Ο διακοσμητής είναι πολύ σημαντικός

Τη διαφορά στο στυλ μιας τουριστικής μονάδας δεν την κάνουν μόνο τα έπιπλα ξενοδοχείου αλλά και η διακόσμηση. Αφού αυτά τοποθετηθούν στη θέση τους και αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται η επιχείρησή σας, όπως την είχατε ονειρευτεί, είναι κομβικής σημασίας να συνεργαστείτε με κάποιον διακοσμητή που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά. Ανάλογα με το ύφος της επίπλωσης, ο διακοσμητής θα φροντίσει για αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που δημιουργούν έναν ζεστό χώρο και προσελκύουν ολοένα και περισσότερους πελάτες. Αν στόχος σας είναι να δώσετε στο κοινό μια πρότυπη μονάδα που θα ξεφεύγει από την ψυχρή αίσθηση των ξενοδοχείων, τότε με έναν διακοσμητή θα είστε στη σωστή κατεύθυνση.

 

Πηγή: Kmstoredesign.gr

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Uncategorized