Σύστημα συναγερμού: τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του

Δυστυχώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να τοποθετήσουν συναγερμό στο σπίτι ή το μαγαζί τους μετά από κάποια διάρρηξη, επειδή έχουν θορυβηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, οι κινήσεις γίνονται αρκετά βιαστικά και συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικές παράμετροι. Η τοποθέτηση συναγερμού είναι μια σπουδαία υπόθεση για το σπίτι ή την επιχείρησή σας και δεν πρέπει να ολοκληρώνεται χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Για αυτό το λόγο, είτε είστε από τους προνοητικούς και θέλετε να τοποθετήσετε συναγερμό για προληπτικούς λόγους είτε σας έχουν κλέψει μια φορά και δεν θέλετε να επαναληφθεί κάτι τόσο ψυχοφθόρο, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα πράγματα κατά την επιλογή του.

 

Μελέτη εγκατάστασης

Πριν αποφασίσετε με ποια εταιρεία θα συνεργαστείτε, καλέστε τους τεχνικούς της να σας κάνουν μια μελέτη στο χώρο σας και να σας δώσουν μια συγκεκριμένη προσφορά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συγκρίνετε τις τιμές αλλά και να γνωρίζετε ότι κάθε προσφορά αντανακλά ακριβώς τις επιθυμίες σας και τις απαιτήσεις του ακινήτου σας.

 

εταιρεια εγκαταστασης συναγερμου

Ανάλυση της προσφοράς

Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε κάθε προσφορά που θα λάβετε, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα συστήματα συναγερμού αποτελούνται από διάφορα εξαρτήματα, όπως σειρήνα, κέντρο συναγερμού, μπαταρία, μαγνητικές επαφές, πληκτρολόγιο και ραντάρ. Έτσι, μπορείτε να αναλύσετε κάθε προσφορά ανάλογα με τα εξαρτήματα που προσφέρει και την τιμή του καθενός. Φυσικά οι συναγερμοί σπιτιών με τους συναγερμούς καταστημάτων συνήθως έχουν κάποια απόκλιση και στον εξοπλισμό αλλά φυσικά και στην τιμή.

 

Αξιοπιστία συναγερμού

Μεγάλο ρόλο στην τιμή παίζει και ή αξιοπιστία του συναγερμού και συγκεκριμένα της μάρκας του. Η αξιοπιστία εξαρτάται από τη χώρα κατασκευής του συστήματος και την εγγύηση που δίνει, όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική υποστήριξη που θα σας δώσει κάθε εταιρεία μετά το πέρας της εγκατάσταση.

συναγερμοι ασφαλειας σπιτιου

Τεχνική εταιρεία εγκατάστασης συναγερμών

Εκτός από αυτό καθαυτό το σύστημα συναγερμού, στη σωστή λειτουργία του θα συμβάλει και το να διαλέξετε την κατάλληλη τεχνική εταιρεία συναγερμών, ώστε να είστε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία διαθέτει άδεια λειτουργίας του Ν.2518/97 από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άρα έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση, για την σωστή εγκατάσταση συναγερμού που διαλέξατε. Η μακρόχρονη εμπειρία είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να ξέρετε από πού θα ξεκινήσετε, όμως μη μείνετε σε αυτή. Το κλίμα εμπιστοσύνης είναι το παν, οπότε μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις που θα σας εγγυηθούν την αρτιότητα της διαδικασίας, όπως για το χρόνο και τα υλικά της εγκατάστασης, τη διακριτικότητα των καλωδιώσεων και την ασφαλή τοποθέτηση των μαγνητικών επαφών, για να αποφευχθεί η περίπτωση του ψευδοσυναγερμού.

εταιρεια εγκαταστασης συναγερμου

 

Τοποθέτηση συναγερμού

Όση εμπιστοσύνη και αν έχετε στην εταιρεία που επιλέξατε, καλό είναι να είστε εκεί κατά την τοποθέτηση του συναγερμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεστάρετε επί τόπου πώς λειτουργεί το σύστημα, να καταλάβετε στην πράξη τις οδηγίες και να τις γνωρίζετε με σαφήνεια, όταν θα έρθει η ώρα να τις εφαρμόσετε. Ο σωστός χειρισμός του συστήματος είναι το παν, έτσι ώστε να αποφευχθούν είτε ψευδοσυναγερμοί που θα σας ανησυχήσουν χωρίς λόγο είτε λάθος οπλίσεις που θα αφήσουν το σπίτι ή το μαγαζί σας εκτεθειμένο.

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Σπίτι, Τεχνολογία