Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μονόπετρο

Το μονόπετρο είναι το σημαντικότερο δαχτυλίδι στη ζωή μιας γυναίκας, αφού συνοδεύεται από μια τεράστια και πολύ ευχάριστη αλλαγή στη ζωή της, την πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της. Συνήθως ο άντρας διαλέγει το μονόπετρο και το προσφέρει στην αγαπημένη του τη στιγμή της πρότασης, όμως δεν λείπουν πλέον οι περιπτώσεις, όπου το ζευγάρι διαλέγει μαζί το μονόπετρο δαχτυλίδι. Άλλωστε, πρόκειται για μία αγορά που πρέπει να είναι τέλεια, αφού και ακριβή είναι και θα κοσμεί το χέρι της γυναίκας για πάντα, ως ένα σύμβολο αφοσίωσης και αγάπης στον άντρα της. Είτε διαλέξετε μόνος σας το μονόπετρο είτε μαζί με τη μέλλουσα γυναίκα σας, αυτά τα 5 κριτήρια πρέπει να λάβετε υπόψη σας, για να φτάσετε στο κατάλληλο δαχτυλίδι.

Ο λίθος

Τα περισσότερα μονόπετρα έχουν πάνω τους διαμάντι, όμως μερικά είναι φτιαγμένα με άλλους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, όπως ζαφείρι, ρουμπίνι, σμαράγδι ή αμέθυστο. Η αλήθεια είναι ότι η λάμψη, η ανθεκτικότητα και η αίσθηση του διαμαντιού δεν συγκρίνονται, όμως αντίστοιχα ανεβαίνει και η τιμή. Συνεπώς, για το θέμα αυτό πρέπει να κάνετε μία στάθμιση δαπάνης και οφέλους.

μονόπετροΤο στυλ

Το στυλ του μονόπετρου εξαρτάται πλήρως από τα γούστα της αγαπημένης σας. Κάποιες γυναίκες προτιμούν ένα λιτό και απέριττο δαχτυλίδι με ένα κεντρικό διαμάντι, όμως άλλες θέλουν πιο φανταχτερά και πολύπλοκα μονόπετρα με διάσπαρτα μικρά διαμάντια πάνω στο δαχτυλίδι. Μπορεί να σας φαίνεται γρίφος, όμως αν γνωρίζετε την αγαπημένη σας και το τι της αρέσει, δεν θα δυσκολευτείτε να πάρετε μία απόφαση.

Το κόψιμο και το σχήμα της πέτρας

Υπάρχουν διάφορα σχήματα, στα οποία κόβεται η πέτρα στα μονόπετρα. Το στρογγυλό, το τετράγωνο με κώνο, η καρδιά και η μαρκησία είναι μερικά μόνο από αυτά. Υπάρχει, μάλιστα, ο θρύλος ότι ο χαρακτήρας του ατόμου επηρεάζει το σχήμα του διαμαντιού που θέλει, όμως τελικά αυτή η επιλογή σχετίζεται περισσότερο με τα προσωπικά γούστα και την άποψη περί στυλ της κάθε γυναίκας.

Η καθαρότητα του διαμαντιού

Εφόσον διαλέξετε διαμάντι για το μονόπετρο, τότε πρέπει να κάνετε μία έρευνα σχετικά με την καθαρότητα του διαμαντιού, η οποία αντικατοπτρίζεται στο μέγεθός του, τα καράτια και το χρώμα του. Φυσικά, ένα διαμάντι είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή που δείχνει εξαιρετική σε δαχτυλίδι, όμως θα διαπιστώσετε ότι κάποια διαμάντια είναι πολύ ακριβότερα από άλλα. Στα μάτια όσων δεν είναι ειδικοί οι λεπτές διαφορές στην καθαρότητα δεν είναι πάντα ορατές και έτσι μπορείτε να βρείτε επιλογές πιο οικονομικές, οι οποίες όμως δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις πιο ακριβές.

Το μέταλλο

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του μονόπετρου δεν αποτελεί μόνο η πέτρα αλλά και το μέταλλο του δαχτυλιδιού. Τα πιο συνηθισμένα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στα μονόπετρα είναι ο χρυσός, ο λευκόχρυσος και η πλατίνα. Αν θέλετε να ρίξετε αρκετά την τιμή του δαχτυλιδιού, μπορείτε να προσανατολιστείτε στο ασήμι, όμως δεν είναι τόσο ανθεκτικό και δεν ενδείκνυται για ένα δαχτυλίδι, που όχι μόνο φοριέται καθημερινά, αλλά πρέπει και να λάμπει αποτυπώνοντας το ιδιαίτερο γεγονός που συμβολίζει.

 

Πηγή:Verorama.gr

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Πληροφορίες