Ανακαίνιση σπιτιού: πώς θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος

Μιας και στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε η αγορά ενός νέου σπιτιού αποτελεί για τους περισσότερους ένα άπιαστο όνειρο, η επόμενη καλύτερη λύση που μπορεί να υλοποιήσει κανείς για να ανανεωθεί και να μένει σε έναν όμορφο χώρο είναι η ανακαίνιση του σπιτιού του. Αν και αυτή μπορεί να έχει ένα επίσης μεγάλο κόστος, υπάρχουν τρόποι να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα που δεν θα εκτινάξει τον προϋπολογισμό στα ύψη.
Το σημαντικότερο βήμα, για το οποίο δεν πρέπει να λυπηθείτε τα χρήματα, είναι η επιλογή ενός αξιόπιστου επαγγελματία για αυτό το έργο, συνήθως αρχιτέκτονα ή διακοσμητή. Ο αρχιτέκτονας είναι απαραίτητος αν θα χρειαστεί να χτίσετε ή να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο, διότι πρέπει να αποφανθεί για τη στατικότητα του κτιρίου. Ο διακοσμητής είναι κατάλληλος για λιγότερο πολύπλοκες εργασίες, όπως αλλαγή επίπλων. Σε κάθε περίπτωση ο ειδικός μπορεί να έχει ως επιπλέον κόστος την αμοιβή του, όμως με την πολύτιμη γνώμη του θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέξει αυτός το συνεργείο που τυχόν χρειάζεται και δουλεύοντας χρόνια στην αγορά θα μπορέσει να σας βρει τις πιο συμφέρουσες τιμές. Επόμενο σημείο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η επίβλεψη αυτού του συνεργείου. Το σοφότερο που έχετε να κάνετε είναι να πληρώνετε τους εργάτες σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών και να μην τους δώσετε μια μεγάλη προκαταβολή, γιατί έτσι ρισκάρετε να τη χάσετε αν κάτι δεν πάει όπως το υπολογίσατε.

 

σαλονια
Στην επίπλωση καλό θα είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα έπιπλα μπορούν να αναδείξουν ή να καταστρέψουν ένα χώρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί να κάνετε κανένα άλλο έξοδο πέρα από το βάψιμο των τοίχων και τα καινούρια έπιπλα για να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση. Εάν ο χώρος σας είναι μικρός, αντισταθείτε στον πειρασμό να τον φορτώσετε με όλα τα έπιπλα που θα θέλατε υπό άλλες συνθήκες να έχετε. Δύο καναπέδες και δύο πολυθρόνες είναι αρκετά για όλα τα σαλόνια, ενώ στις κρεβατοκάμαρες άκρως απαραίτητα είναι εκτός από το κρεβάτι το κομοδίνο και η τουαλέτα. Οι τραπεζαρίες συνήθως το μόνο που χρειάζονται είναι ένα καλό τραπέζι και ποιοτικές καρέκλες που θα αναδεικνύουν το αποτέλεσμα, ενώ στο παιδικό δωμάτιο καλό είναι να επενδύσετε σε ανθεκτικά παιδικά έπιπλα που θα μπορούν να συντροφεύουν το παιδί σας καθ’ όλη την παιδική ηλικία του. Το χώρο μεγαλώνουν πολύ οι καθρέφτες που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο και να προσδώσουν μια διαφορετική νότα.
Εάν εργάζεστε στο σπίτι και χρειάζεστε ένα γραφείο, αλλά τα δωμάτια του σπιτιού δεν επαρκούν για ξεχωριστό χώρο, φροντίστε στην ανακαίνιση να διαμορφώσετε μια όμορφη και άνετη γωνία στο καθιστικό με κάποιο γωνιακό γραφείο ή σεκρετέρ. Αν το σαλόνι σας είναι μεγάλο, μπορείτε να χωρίσετε αυτή τη γωνία με μια βιβλιοθήκη που θα της δίνει και το στυλ που της ταιριάζει.
Όσο για το βάψιμο των τοίχων, αν έχετε κέφι, μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας! Φορέστε ρούχα που δεν χρειάζεστε, αγοράστε τις μπογιές που σας αρέσουν και με την καλύτερη διάθεση θα δείτε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται!

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Σπίτι