Πώς να αυξήσετε τα likes στο Facebook και τις πωλήσεις του online καταστήματός σας

Το like σε μια σελίδα στο facebook αποτελεί ένα από τα βασικότερα και πιο δημοφιλή εργαλεία αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Όσο περισσότερα likes έχει μια σελίδα, τόσο μεγαλύτερο κύρος αποκτά και κατά συνέπεια τόσο πιθανότερο είναι να τα αυξήσει ακόμα περισσότερο αποκτώντας έτσι ευρύτερο κοινό και μέσα από αυτό πιθανούς πελάτες. Πώς όμως θα μπορέσετε να πετύχετε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και να κάνετε τη σελίδα σας να ξεχωρίσει αποκτώντας πολλούς fans;

 

Καταρχάς, καλό είναι να προσφέρετε τουλάχιστον μία δημοσίευση την ημέρα με πολύ καλό περιεχόμενο. Έτσι η σελίδα σας θα εμφανίζεται συχνά στους χρήστες που έχουν ήδη κάνει like, θα κρατάει σταθερό το ενδιαφέρον τους και στην περίπτωση που αυτοί αντιδράσουν με κάποιον τρόπο, όπως να κάνουν like στη δημοσίευση ή ακόμα και να τη γνωστοποιήσουν, θα γίνει γνωστή η σελίδα και στους φίλους τους.

Στις δημοσιεύσεις σας πρέπει να χρησιμοποιείτε ποιοτικά βίντεο και εντυπωσιακές φωτογραφίες, ενώ τα κείμενά σας να είναι σύντομα, περιεκτικά και χωρίς αοριστίες, έτσι ώστε να εξάπτουν την περιέργεια, να ενημερώνουν ή να δίνουν χρήσιμες συμβουλές που θα εκτιμηθούν από το κοινό σας. Στο σχόλιο κάθε δημοσίευσης μπορείτε να ζητάτε ρητά από τους χρήστες να κάνουν like ή κοινοποίηση. Αν το κάνετε ευγενικά, κάποιοι θα ανταποκριθούν, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Χρειάζονται απλά μια υπενθύμιση.

Μια αποτελεσματική πρακτική είναι επίσης να οργανώσετε διαγωνισμούς, στους οποίους θα προσφέρετε ως βραβείο κάποιο προϊόν σας. Ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορείτε να θέσετε το like ή/ και τη κοινοποίηση της σελίδας ή κάποιας συγκεκριμένης δημοσίευσης.like

 

Επίσης, δώστε σημασία και δημιουργήστε ένα ελκυστικό facebook cover που θα ωθεί το χρήστη να επισκεφτεί τη σελίδα σας. Η φωτογραφία του εξωφύλλου εμφανίζεται παντού και συνεπώς είναι η σημαντικότερη διαφήμισή της.

 

Μια πρακτική που κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα, αν και δεν είναι η πλέον κατάλληλη αν απευθύνεστε σε εξειδικευμένο και ποιοτικό κοινό, είναι η ανταλλαγή κοινού με άλλες σελίδες μέσω αμοιβαίων likes. Υπάρχουν, μάλιστα, και ιστοσελίδες που προσφέρουν μαζικά την εν λόγω υπηρεσία, όπου αφού πρώτα εγγραφείτε, δηλώνετε τη σελίδα σας στο facebook, της οποίας τα likes θέλετε να αυξηθούν. Έπειτα κάνοντας likes σε σελίδες άλλων χρηστών μαζεύετε πόντους, οι οποίοι μειώνονται κάθε φορά που κάποιος κάνει like στη δική σας σελίδα. Αν στοχεύετε σε ελληνόγλωσσο κοινό, φροντίστε να δηλώσετε ως target group χρήστες μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Φυσικά τα likes δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε πελάτες, ειδικά στην τελευταία περίπτωση. Είναι όμως ένα καλό πρώτο βήμα, για να έρθετε σε επαφή με μία βάση χρηστών που μπορεί τελικά να εξελιχθούν σε πελάτες της επιχείρησής σας. Για τη μετατροπή του ακαθόριστου και αδιαφοροποίητου κοινού σε πελάτες σας, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε και άλλες στρατηγικές, οι οποίες θα εκκινήσουν από αυτή την αφετηρία και θα αυξήσουν το ποσοστό, με βάση το οποίο κάποιος απλός ακόλουθος θα μετατραπεί σε πελάτη σας. Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα likes στη σελίδα σας μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν και γι’ αυτό πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας για να τα πετύχετε.       

Posted by: dhmosastakougradmin on Category: Εμπόριο